arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 løg
1 kg svinesmåkød
200 g spæk
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. revet muskatnød
2 tsk. stødt allehånde
havsalt og friskkværnet peber
2 æggehvider
3 spsk. kartoffelmel
3½ dl kold grønsagsbouillon
½ fennikel
½ bundt kørvel
5 stilke bredbladet persille
2 meter svinetarm (bestil hos slagteren)

Sådan gør du:

Pil løget, og kør kød, spæk og løg 2 gange igennem kødhakkeren. Kom farsen i en skål, og rør den med nellike, muskat, allehånde, salt, peber, æggehvider og kartoffelmel.

Tilsæt kold bouillon lidt ad gangen, så farsen bliver blød, pas dog på, at den ikke bliver for flydende. Hak fennikel, kørvel og persille helt fint, og vend det ned i farsen. Sæt farsen i køleskabet, og lad den hvile i 30 min., inden du stopper den i tarm.

Steg en lille prøvedelle, så du er sikker på, at farsen er krydret, som du ønsker, og stop herefter farsen i tarme – brug igen pølsesnakken herunder for en punkt-for-punkt-beskrivelse af stopperiet. Med en medisterpølse er det jo ganske nemt, da du bare skal lave én stor pølse.

Kom den færdige medister i køleskabet, og lad den hvile i ½-1 time, så farsen lige kan sætte sig inden videre tilberedning. Du kan nu stege medisteren med det samme på en pande med smør på mellemvarme i ca. 15-18 min., så den er helt gennemstegt, men stadig saftig i midten, eller også kan du koge den 10 min. inden stegning, det er en smagssag.