arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Rognguf
300 g friskkogt torskerogn
2 dl skyr eller yoghurt naturel 
1 spsk. rapsolie 
Skal og saft af ½ usprøjtet citron 
Lidt salt og peber 
3 stilke frisk dild

Tilbehør
Rugbrød eller sprøde rugbrødsflager (se side 169) 
Grøntsagsstænger

Sådan gør du:

Frigør den kogte torskerogn for hinder, kom rognen i en skål, og smid hinderne væk.

Tilsæt skyr, rapsolie, fintrevet citronskal og citronsaft. Rør godt rundt med et piskeris, så du får en homogen creme. Krydr med lidt salt og peber og finthakket dild.

Server rognguffen med godt brød, så børnene kan lave madder eller med sprøde rugbrødsflager og grøntsagsstænger, så der kan dyppes derudad.

Tip Her krydrer vi rognguffen med dild, men der er frit valg på alle (krydderi-) hylder; brug hakket purløg, kørvel, citrontimian, vilde urter, lidt karry, eller hvad du og børnene har lyst til.