arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Tykmælk
1 liter frisk økologisk sødmælk
1 dl frisk økologisk kærnemælk

Desuden
200 g jordbær

4 spsk. rosensirup

Sådan gør du:

Dag 1
Hæld 1 dl sødmælk op i et glas, og drik det eller brug det til noget andet. Hæld nu 1 dl kærnemælk ned i mælkekartonen, luk den og ryst den godt, så mælk og kærnemælk bliver blandet godt sammen. Lad mælkekartonen stå i 18-24 timer på køkkenbordet, så indholdet tykner og bliver til tykmælk. Lad være med at ryste i den undervejs, det gør ikke noget godt for syrningsprocessen i kartonen. Stil derefter tykmælken i køleskabet, så den er dejlig kold og frisk ved servering.

Dag 2
Skyl jordbærrene så lidt som muligt, og kun hvis de er meget beskidte, og nip derefter de grønne haser af (jordbær suger vand til sig – og det forstærkes, hvis du skyller dem, efter at haserne
er fjernet). Skær jordbærrene i kvarter. Hæld tykmælken i 6 dybe tallerkner, og spis den med jordbær og dryp af rosensirup eller alternativt nyslynget honning. Brug den som en del af en brunch eller som en frisk lille sommerdessert.