arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Tykmælk
1 liter frisk økologisk sødmælk
1 dl frisk økologisk kærnemælk

Desuden
200 g jordbær

4 spsk. rosensirup

Sådan gør du:

Dag 1
Hæld 1 dl sødmælk op i et glas, og drik det eller brug det til noget andet. Hæld nu 1 dl kærnemælk ned i mælkekartonen, luk den og ryst den godt, så mælk og kærnemælk bliver blandet godt sammen. Lad mælkekartonen stå i 18-24 timer på køkkenbordet, så indholdet tykner og bliver til tykmælk. Lad være med at ryste i den undervejs, det gør ikke noget godt for syrningsprocessen i kartonen. Stil derefter tykmælken i køleskabet, så den er dejlig kold og frisk ved servering.

Dag 2
Skyl jordbærrene så lidt som muligt, og kun hvis de er meget beskidte, og nip derefter de grønne haser af (jordbær suger vand til sig – og det forstærkes, hvis du skyller dem, efter at haserne
er fjernet). Skær jordbærrene i kvarter. Hæld tykmælken i 6 dybe tallerkner, og spis den med jordbær og dryp af rosensirup eller alternativt nyslynget honning. Brug den som en del af en brunch eller som en frisk lille sommerdessert.

Relaterede opskrifter