arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Salat
3 små hoveder hjertesalat
1 stor håndfuld frisk kørvel, helst det kraftige man kan få i buketter, da de små potter med kørvel, ikke smager af meget

Misodressing
1 lille spsk. hvid miso (shiromiso)
0,1 dl neutral olie
1 tsk. sukker
1 spsk. soja
1 dl æblemost
1 lille fed friskrevet hvidløg
1 tsk. friskrevet ingefær
0,1 dl æblecidereddike 
1 tsk. dijon 

Slikporre
8-12 små slikporre (alternativt kan man bruge forårsløg)
60 g hakkede saltristede nødder, gerne en blanding af jordnødder, mandler og pinjekerner

Sådan gør du: 

Salat: 
Hjertesalaten ordnes og plukkes i mindre stykker, vendes med kørvel og det meste af misodressingen og andrettes på et stort serveringsfad. 

Misodressing: 
Alt blendes sammen og smages til. 

Slikporre: 
Porre renses og de grove yderste lag og det øverste af toppen fjernes (kan evt. bruges i en urteolie), så de er 10-15 cm. lange. 
Porre dyppes 5 sekunder i spilkogende vand med 4% salt (altså 40 g pr. 1 liter vand), afkøles omgående i isvand og afdryppes i et viskestykke til de er helt tørre. 
Grilles på en glohed pande til de er mørke på én side, hvorefter de tages af panden, dele på langs, lægges i en skål og vendes med det sidste af misodressingen. 

Anretning: 
Anret porrerne ovenpå salaten, drys med nødder og servér.