arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

2 små svineskanke uden svær på ca. 1-1,2 kg
1½ tsk. fint salt
2 løg
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
10 nelliker
15 sorte peberkorn
1 tsk. hel kommen
1 tsk. korianderfrø
100 g honning
1½ dl balsamisk eddike, gerne af blomme eller æble
2 pilsnerøl (66 cl)
1 spsk. tomatpuré
½ liter fjerkræbouillon
200 g perleløg
500 g rosenkål

Desuden 
havsalt
friskkværnet peber
1 skalotteløg
balsamisk eddike
koldpresset olivenolie

Sådan gør du:

Dagen før
Drys skankene med salt, dæk dem til, og sæt dem i køleskabet natten over.

På dagen
Pil løg og hvidløg, og snit dem i mindre stykker. Skræl ingefæren, og hak også den fint. Stød krydderierne i en morter eller en krydderikværn. Sauter løg, ingefær og krydderier i en gryde med en god klat smør, til løgene er møre. Tilsæt honning, eddike, øl, tomatpuré og bouillon, og kog op.

Tænd for ovnen på 140°. Læg skankene i et ovnfast fad, og hæld grydens indhold over skankene. Dæk fadet med alufolie. Sæt fadet i den varme ovn, og braiser skankene i 3-31⁄2 timer. Hæld skyen over løbende, mindst hver halve time. Hvis safterne fordamper for hurtigt, hælder du mere vand på.

Tag alufolien af fadet i den sidste time, og skru op på 175°, så skankene bliver flotte og gyldne. 

Pil de yderste skaller af perleløgene - jeg plejer at skolde perleløgene, som hvis jeg skulle smutte mandler - så er skallen let at fjerne. 

Pil også de yderste blade af rosenkålen. Tag 100 g rosenkål fra til råkost, og kom de øvrige hele ned til skankene sammen med perleløgene i den sidste halve time af tilberedningstiden. 

Du kan enten pille flotte hele blade af de resterende rosenkål eller snitte de små rosenkålhoveder i meget fine strimler på en mandolin. 

Kom dem i iskoldt vand, og sigt vandet fra, når du skal bruge dem Vend rosenkålen med lidt fintsnittet løg, balsamisk eddike og olie, og smag til med salt og peber. 

Når skankene og grønt er færdigt, skulle du gerne være endt op med en kraftig, næsten sirupsagtig sky i bundet af fadet - er det ikke tilfældet, så hæld den fra fadet, og kog den lidt ind i en gryde. Smag skyen til med salt og peber. 

Server skankene hele med alt det gode fra fadet, rosenkålsråkost og stegte kartofler.