Tilbage til opskrifter

Honningkagehjerter

  • Honningkagehjerter

Ingen jul uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det! Start fordejen op allerede først i november, så den kan nå at stå i køkkenskabet i en måned, inden du bager hjerterne. På den måde kan du allerede starte med at bage honninghjerter i begyndelsen af december som startskud på juleforberedelserne, for de kan sagtens holde sig lige til jul i køleskabet – hvis de får lov!

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Fordej

Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, fx i et køkkenskab, i minimum 1 måned. Bemærk, at fordejen bliver hård – og nogle gange stenhård – og det er der ikke noget galt i. Når potasken bliver tilsat, sker der en kemisk reaktion, som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at håndtere.

Honningkagedej

Kom æggeblommerne i en skål, og rør hjortetaksaltet ud i dem, til der ikke er nogen klumper. Rør potasken ud i et par skefulde vand eller mælk (pas på, det kan godt blive varmt). Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt kanel, ingefær, nellike og ælt dejen godt sammen. Det tager ca. 6-8 minutter i hånden og 6 minutter på en røremaskine – først 3 minutter ved lav hastighed og så 3 minutter på fuld hastighed - stop røremaskinen hvis den lyder anstrengt). Er dejen meget tør, når du ælter den, kan du lige prøve at gi den et par ekstra skefulde vand lidt af gangen. Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter. Rul dejresterne ud igen, og stik flere hjerter ud. Sæt hjerterne på en bageplade, som du har smurt med lidt olie og drysset med mel, og bag dem i 8–10 minutter ved 180°. Mærk, om hjerterne er bagt færdige, ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen – hvis din finger efterlader et aftryk, skal de bage lidt længere. Flyt honninghjerterne over på en bagerist, og lad dem køle af. De er stenhårde, lige når de er bagt, men en tur i køleskabet efter afkøling gør dem lækre og bløde. Så læg hjerterne i en bøtte med et fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i 3–4 dage.

Overtræk

Tag honninghjerterne ud af køleskabet, og pensl dem med mørk chokolade, som du har smeltet over et vandbad. Når chokoladen er stivnet, er honninghjerterne klar til at blive spist.

Tip

Overtræk kun de honninghjerter med chokolade, som skal spises med det samme. Resten kan holde sig mindst 1 måned i køleskabet uden at blive tørre. Du kan pynte hjerterne med glansbilleder, mens chokoladen stadig er våd, eller skrive på dem med hvid glasur, når chokoladen er stivnet.

Ingredienser

Fordej (laves 1 måned i forvejen)

500 g honning (almindelig fast honning eller akaciehonning)
500 g hvedemel

Honningkagedej

2 æggeblomme
10 g hjortetaksalt
1000 g honningkagefordej fra ovenfor
10 g potaske
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike
rapsolie (til bagepladen)
hvedemel (til bagepladen)

Overtræk

200 g chokolade gerne 85%

Find opskriften i Meyers Bageri

Alle de bedste opskrifter på brød og kager fra Meyers eget bageri

Find bogen her

  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Få leveret din menu lige til døren

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager