arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Fordej (laves 1 måned i forvejen)
500 g honning (almindelig fast honning eller akaciehonning)
250 g hvedemel

Honningkagedej
2 æggeblommer
10 g hjortetaksalt
750 g honningkagefordej
250 g hvedemel
10 g potaske
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g stødt nellike

Æblekompot
500 g syrlige æbler, fx belle de boskoop
250 g sukker
½ dl æbleeddike

Smørcreme
200 g blødt smør
200 flormelis

Overtræk
200 g mørk chokolade, gerne 85 %

Sådan gør du:

Fordej
Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, f.eks. i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med den. Bemærk! Fordejen bliver hård og nogle gange stenhård – det er der ikke noget galt i. Der sker en kemisk reaktion, når de sidste ingredienser (potasken) bliver tilsat som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at håndtere.

Honningkagedej
Kom æggeblommerne i en skål, og rør hjortetaksalten ud i dem, og sørg for, at der ikke er nogen klumper i. Rør potasken ud i et par skefulde vand eller mælk (pas på, det kan godt blive varmt). 
Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt kanel, ingefær, nellike og det sidste hvedemel, og ælt dejen godt sammen, ca. 6-8 min. hvis det gøres i hånden og 6 min. i røremaskinen (først 3 min. ved lav hastighed og så 3 min. på fuld hastighed - stop røremaskinen hvis den lyder anstrengt). 
Er dejen meget tør, når du ælter den, kan du lige prøve at gi den et par ekstra skefulde vand lidt af gangen.

Kom dejen på et melet bord, del den i 4 stykker af ca. 270 g, og tril dem ud til pølser – næsten af samme længde som din bageplade ca. 30-35 cm. Læg bagepapir på 2 bageplader, læg 2 stænger på hver plade og tryk dejpølserne lidt ned - de flyder ud når de bliver bagt og bliver ca. 10 cm brede.

Bag 1 plade ad gangen ved 180° i ca. 12 minutter. Mærk, om stængerne er bagt færdige, ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen – hvis din finger efterlader et aftryk, skal stængerne bage lidt længere. Lad stængerne køle af på bagepladerne, og sæt dem på køl med et fugtigt klæde over i 3-4 dage.

Æblekompot
Skræl og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukkeret, og kog dem møre ved lav varme. Blend til en grov kompot, og smag til med æbleeddike. Kom kompotten i en plastikbøtte med låg, og sæt den i køleskabet – her kan den holde sig 1 måned. Der er mere kompot, end du skal bruge til honningsnitterne – brug den på yoghurt, som dessert med mælk på, eller gem den til næste omgang honningsnitter.

Smørcreme
Pisk smør og flormelis hvidt og luftigt med en håndmikser. Pisk kun det, du skal bruge, for cremen bliver hurtigt harsk.

Samling af snitten
Tag 1 honningkagestang ud af køleskabet ad gangen, og flæk den på langs. Løft låget af, og smør et lag æblekompot på bunden og et lag smørcreme på indersiden af låget. Læg honningkagen sammen igen, og smør låget med mørk chokolade, som du har smeltet over vandbad. Lad chokoladen størkne, og skær honningkagen i 5 snitter. Så er der serveret!