Tilbage til opskrifter

Hyben-æblekompot

Hyben-æblekompotten her er god på et stykke ristet brød og til kraftige oste. Hvis du smager den til med lidt salt og friskkværnet peber, er den også virkelig god til patéer, koldt kød og pålæg.

Sådan gør du

Skær frugterne igennem og skrab kernerne ud med en teske. Skyl efter i koldt vand, så alle kernerne kommer ud. Kom hybenerne op i en gryde sammen med vand, eddike og sukker. Læg låg på gryden og bring det i kog. Skær æbler ud i grove tern. Når hybenerne har kogt i 5-7 minutter, skal du tilsætte æblerne. Lad hyben og æbler koge i 3-5 minutter uden låg. Æblerne skal koge lidt ud, og det hele koge sammen til kompot.

Tag gryden fra varmen, og smag evt. kompotten til med ekstra eddike og sukker. Hæld kompotten på et sylteglas eller i lufttæt beholder. Den kan holde sig ca. 30 dage i køleskab.

Ingredienser

400 g hyben (urenset vægt)
2 æbler
½ dl cidereddike
50 g sukker
1 dl vand