arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

600 g udbenet overlår af frilandskylling

Marinade:
1 spsk. frisk ingefær, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
½ bundt frisk koriander, finthakket
saft af ½ citron
2 spsk. yoghurt
1 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. fint salt
2 tsk. chilipulver
1 knivspids stødt peber
1 knivspids stødt nellike
1 laurbærblad

Sauce:
2 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. olivenolie
½ spsk. frisk ingefær, finthakket
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. muskatnød, revet
1 spsk. stødt gurkemeje
½ tsk. stødt kardemomme
1 knivspids stødt nellike
1 tsk. stødt kommen
2 tsk. stødt chili
1 knivspids stødt bukkehornsfrø
50 g smuttede mandler
2-3 dl fløde
1 dl sødmælk
1 spsk. sukker
saft af ½ citron

Sådan gør du:

Dagen før:
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen til en ensartet masse. Vend kyllingen i marinaden, dæk den til, og sæt den i køleskabet natten over.

På dagen:
Fordel de marinerede kyllingestykker på en bradepande.
Bag kyllingen i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 ̊, til den har en kernetemperatur på 75 ̊. Gem den overskydende saft fra bradepanden til saucen.

Sauce:
Steg hakket løg og hvidløg i olivenolie i 10-15 minutter, til de er gyldne og helt møre.
Tilsæt ingefær og de tørrede krydderier, og steg ved lav varme i 10 minutter.
Tilsæt hakkede tomater, mandler, fløde, mælk, overskydende saft fra kyllingen, og lad saucen simrekoge i ca. 20 minutter, til den er tæt og cremet. Kør evt. en stavblender kort igennem saucen.
Tilsæt de hakkede mandler, smag til med salt og citronsaft, og kom kyllingen i saucen.

Server med naanbrød, ris og mangochutney. Top gerne med ristede mandler og frisk koriander.