arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Dej 
300 ml vand
30 g frisk gær 
1 æg 
600 g hvedemel 
60 g sukker 
7 g salt 
45 g smør 

Borgmestermasse
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør

Vaniljecreme
125 ml sødmælk
35 g sukker
1 æggeblomme
20 g majsstivelse
¼ vaniljestang

Flormelis til pynt

Sådan gør du:

Kom vand og gær i en røreskål, og rør, til gæren er helt opløst. Slå ægget ud i skålen, og rør det sammen med vandet. Kom mel, sukker og salt i skålen, og ælt dejen godt ved lav hastighed, til den er glat og blank og slipper skålen. Det er tegn på, at der er dannet glutenstrenge, og at dejen er klar. Det tager ca. 6-8 min., afhængigt af motorkraften på din maskine. Skær smørret i små terninger, og kom det hele i skålen på en gang. Ælt smørret godt ind i dejen, til den er glat og blank, og stop så med at ælte. Sæt skålen med dejen på køkkenbordet ved stuetemperatur, dæk skålen til, og lad dejen hvile i 30 min.

Borgmestermasse
Rør først sammen marcipan og sukker til en klumpfri masse. Tilsæt smør lidt efter lidt til massen.

Vaniljecreme
Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ned i mælken. Kog sødmælk, halvdejen af sukkeret og vaniljestangen op. Imens piskes resten af sukkeret, majsstivelsen og æggeblommerne sammen til en ensartet konsistens. Når mælken koger hældes halvdelen af den varme mælk ned i æggemassen. Pisk æggemassen sammen i 30 sekunder imens resten af mælken i gryden kommer op at koge igen. Hæld æggemassen ned i den kogende mælk og pisk det hele sammen i 2 min. imens det småkoger.

Hæld cremen i et fad eller en skål, kom husholdningsfilm direkte på overfladen af cremen og sæt den i køleskabet i min. 1 time.

Snegle
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et kvadrat på ca. 20x30cm. Smør borgmestermassen ud over dejpladen, så det er jævnt fordelt. Smør derefter et tyndt lag vaniljecreme oven på borgmestermassen. Rul pladen sammen fra den brede side til en roulade og skær hver roulade ud i 10 lige stykker. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve et lunt sted til ca. dobbelt størrelse mens ovnen forvarmes. Bag sneglene ved 200°c i ca. 12-15 min indtil de har fået en gylden lys farve. Lad dem køle af på en rist og drys med flormelis.