arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

500 g jordbær

Hyldeblomstgranité
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 dl vand
2 spsk. rørsukker
1 spsk. cidereddike
6-8 fennikelfrø
5 hele sorte peberkorn

Sådan gør du:

Skyl jordbærrene så lidt som muligt, og kun, hvis de er meget beskidte, og nip derefter de grønne haser af (jordbær suger vand til sig – og det forstærkes, hvis du skyller dem, efter at haserne er fjernet). Skær jordbærrene i kvarter, og kom dem op i en skål eller et glas, og server dem med hyldeblomstgranité på toppen.

Hyldeblomstgranité
Kog hyldeblomstsaft, vand, rørsukker, cidereddike og krydderier op i en gryde. Tag gryden af varmen, når det koger, og lad saften trække i 30 min. Sigt herefter saften igennem en sigte og over i en skål, og sæt skålen i fryseren. Frys saften i minimum et par timer inden brug. Når saften er frossen, så skrab den ud med en ske, så der dannes hyldeblomstsne eller granité - skrab så meget, du skal bruge, og servér straks, granité smelter lynhurtigt.