arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Kagecreme (koges dagen før) 
½ vaniljestang
4 æggeblommer
320 g sødmælk
100 g sukker
27 g majsstivelse

Mandelmørdej
200 g hvedemel 
150 g smør 
100 g sukker 
50 g mandelmel 
1 æg

Mandelcreme
80 g florsukker 
80 g smør 
1 æg 
80 g mandelmel 
10 g majsstivelse
125 g kold kagecreme (fra ovenover)

200 g piskefløde
Tærteform på ca. 22 cm i diameter

Evt smeltet mørk chokolade

Desuden 
Danske jordbær

Sådan gør du:

Kagecreme
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken. Kom æggeblommer i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid. Tilsæt majsstivelse uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og sæt den over varmen. Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning; pas på, den ikke brænder på. Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med køkkenfilm, og lad den køle af i køleskabet inden brug.

Mandelmørdej
Ælt smørret blødt i en skål 
Hæld resten af ingredienserne i skålen og ælt dejen hurtig sammen til den lige er homogen. 
Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile på køl i minimum en time.

Mandelcreme
Rør smør og flormelis luftigt og rør mandelmel og majsstivelse i. 
Kom ægget i, tilsæt de 125 g kold kagecreme og rør det hele lidt igennem.

Bagning af mørdejen
Rul dejen tyndt ud til ca. 2 mm i tykkelse og pres den ud i formen og tryk den godt rundt om kanten. Der skal være mindst 1½ cm der ”hænger” ud over kanten. Lad dejen hvile i formen i køleskabet i mindst en time.

Bag nu tærteformen ved 190 °C i cirka 5 minutter. Tag tærteformen ud af ovnen og rul en kagerulle over kanten og den let bagte dej, så der opstår et flot skæresnit.
Kom mandelcremen i tærtebunden, glat mandelcremen ud og bag tærten videre ved 180°, indtil overfladen er flot gylden og virker fast – det tager ca. 15-20 minutter.
Hvis du vil have på chokolade på, pensler du den bagte mandelcreme, når kagen er kølet af.

Afslutning af kagen
Pisk fløden til flødeskum og rør det forsigtig sammen med den resterende kagecreme.
Smør cremen flot ud oven på den afkølede kage, og dæk med flotte røde danske jordbær.