arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Gnocchi
800 g jordskokker
Olivenolie
Ca. 150 g rismel
1⁄4 tsk. fint salt

Ristede hasselnødder
1 håndfuld hasselnøddekerner

Sprød salvie
1⁄2 bundt salvie (ca. 20 blade)

Stegt grøntkål
200 g grønkål
2 fed hvidløg
1 løg
Evt. 1⁄2 håndfuld friske tytte- eller tranebær (kan undværes)
1⁄4 tsk. chiliflager

Desuden
Skal og saft af 1⁄2 usprøjtet citron
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Gnocchi
Skræl jordskokkerne. Vend dem med 1 spsk. olie, og bag dem helt møre i ovnen ved 160° – ca. 45 minutter.
Blend de bagte jordskokker til en glat pure. Rør 300 g jordskokkepure med rismel og salt. Rul forsigtigt gnocchidejen til fingertykke pølser på lidt ekstra rismel, og skær dem i ca. 2 cm lange stykker.

Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog, og kog gnocchierne i et par minutter, til de føles faste. Tag dem forsigtigt op af vandet med en sigte, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Varm et par spiseskefulde olie op på en stor pande og rist gnocchierne, til de er let gyldne, og tag dem så af panden. Lad olien blive i panden.

Hasselnødder
Rist hasselnødderne i ovnen ved 160° i ca. 8 minutter. Flæk dem med en kniv.

Sprød salvie
Rist salviebladene ved svag varme i olien fra gnocchi-stegningen – pas på, de tager hurtigt farve. Tag salviebladene op, når de er sprøde, og læg dem på køkkenrulle. Lad igen olien blive i panden.

Stegt grønkål
Skyl grønkålen, pluk kålbladene fra stokken, og pluk dernæst kålen af bladenes stilke i mindre stykker. Hak grønkålsstilkene fint. Pil hvidløget, og hak det fint. Pil løget og snit det fint. Steg først grønkålsstilkene i samme olie, som du har stegt gnocchi og salvie i, og tilsæt så hvidløg, løg, bær og grønkålsblade, og steg under omrøring, til bladene falder lidt sammen. Tilsæt chiliflager, og vend rundt.

Ved servering
Anret gnocchi og grønkål i skåle. Drys med ristede hasselnødder og fint- strimlet eller -revet citronskal, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Foto: Anders Schønnemann