arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

Dej
3 dl koldt vand
35 g gær
1 æg
625 g hvedemel
10 g kardemomme
65 g sukker
10 g salt
50 g smør

50 g mørke chokoladeknapper af god kvalitet
100 g appelsinmos

Du kan evt. lave din egen appelsinmos, der giver nok til bollerne og ekstra marmelade til køleskabet.

Appelsinmos
300 g økologiske appelsiner

150 g rørsukker

1 vaniljestang

Pensling
1 æg

Desuden
Hasselnødder til pynt

Sådan gør du:

Appelsinmos
Vask appelsinerne og skær dem i tern på 1 x 1 cm. Kom dem i en gryde og hæld koldt vand på, så det dækker appelsinerne. Kog appelsinerne op, skru lidt ned for varmen og lad dem koge stille og roligt i 2 minutter. Hæld appelsinerne i en sigte og si vandet fra.

Kom appelsinerne tilbage i gryden sammen med rørsukkeret og kornene fra vaniljestangen (kog også gerne den tomme vaniljestang med).

Kog langsomt op til 110o – det tager ca. 30 minutter. Lad de karamelliserede appelsiner køle helt af, inden du moser dem.

Dej
Kom vand og gær i en røreskål, og rør, til gæren er helt opløst. Slå ægget ud i skålen, og rør det sammen med vandet. Kom mel, kardemomme, sukker og salt i skålen, og ælt dejen godt ved lav hastighed, til den er glat og blank og slipper skålen. Det er tegn på, at der er dannet glutenstrenge, og at dejen er klar.

Det tager ca. 6-8 min., afhængigt af motorkraften på din maskine. Skær smørret i små terninger, og kom det hele i skålen på en gang. Ælt smørret godt ind i dejen, til den er glat og blank, tilsæt forsigtigt chokoladeknapperne og appelsinmosen.

Sæt skålen med dejen på køkkenbordet ved stuetemperatur, dæk skålen til, og lad dejen hvile 30 min. – eller sæt den i køleskabet natten over. Nu er den klar til brug og kan formes til det bagværk du vil lave.

Del dejen i 10 dele, og form den til boller. Læg dem på to bageplader med bagepapir. Sørg for at der er god afstand mellem bollerne, så de ikke flyder sammen under hævningen. Lad bollerne hæve i 2-3 timer.

Pensles med æg og drysses med lidt sukker og hakkede hasselnødder.

Bag bollerne ca. 10-12 min. ved 200°. Flyt dem over på en rist, og lad dem køle af.