arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

700 g hakket kalvelever
300 g hakket spæk
1 løg
1 hvidløg
200 g persillerod
150 g æbler
5 ansjoser
5 kviste timian el. rosmarin
1/2 revet muskatnød
1/2 tsk. allehånde
1 tsk. fennikelfrø
Salt og peber
50 g smør
50 g mel
4 dl mælk
2 æg

Sådan gør du:

Kom løg, ansjoser, hvidløg, timian, rosmarin, æg og krydderier i en køkkenrobot og blend. Bland lever og spæk og kom krydderimassen i. Smelt smør i en gryde, rør mel i og bag igennem, indtil det begynder at slippe grydens sider. Rør mælk i lidt ad gangen og bag igennem ved svag varme under konstant omrøring, så det ikke brænder på. Afkøl opbagningen let, og vend den herefter i leveren.

Skræl persillerødder og æbler og skær dem ud i grove stykker. Kom dem i en gryde med letsaltet vand og kog dem i ca. 15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og blend persillerødder og æble til en glat puré. Afkøl let og tilsæt til levermasssen. Smag til med salt og peber. Det er ikke det rareste at smage på en leverpostejfars, men man kan evt. bage en lille prøve i ovnen for at være sikker på, at der er den rigtige krydderibalance. Hæld farsen i forme og bag postejerne i vandbad i ovnen ved 170° i 40-45 minutter. Små forme skal bages halv tid.

Anret den lune leverpostej på groft rugbrød med hjemmesyltede rødbeder.