arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Kalvespidsbryst
1 kg kalvespidsbryst
2 dl æblemost
En pilsner (33 cl)
300 g blandede rengjorte rodfrugter i grove tern: f.eks. selleri, gulerødder og persillerod
2 løg
20 g blandede korianderfrø, fennikelfrø og sorte peberkorn
En håndfuld blandede krydderurter med stilk; f.eks. timian, rosmarin og persille
Mel
Salt og peber
Sukker
Balsamisk æbleeddike
Olie
Smør

Kartofler
8 jævne kartofler
4 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
Lidt andefedt
Salt og peber

Sådan gør du:

Kalvespidsbryst
Gør rodfrugter og løg i stand, og skær dem i grove stykker. Skær kødet i 4x4 cm stykker, og vend kødet i en blanding af mel, salt og peber. Brun kød og rodfrugter i lidt olie og smør i en tykbundet gryde. Rist korianderfrø, fennikelfrø og sorte peberkorn på en varm pande. Kom begge dele i gryden og hæld øl og most over. Kog op og skum urenhederne fra. Tilsæt krydderurter og ristede krydderier. Suppler med vand til kødet er dækket. Lad retten simre cirka 1½ time til kødet er helt mørt og saftig. Vend kødet undervejs. Tag kødet op, sigt skyen og skum den grundigt for fedt (gem grøntsagerne, hvis du synes). Kog skyen ind til det halve, og smag skyen til med æbleeddike, salt, peber og eventuelt sukker.

Kartofler stegt i andefedt, rosmarin og hvidløg
Vask kartoflerne, og bag dem i ovnen ved 180° i ca. 45 minutter, til de er møre. Tag kartoflerne ud af ovnen, og del dem på langs. Giv hver kartoffel et snit i hver ende, og tryk på skallen, så kartoffelkødet skubbes let ud. Steg dem sprøde og gyldne på begge sider i andefedt sammen med hvidløg og rosmarin. Krydr med salt og peber.

Varm kød og eventuelt grøntsager igennem i skyen igen, og server.