arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Dej
2½ dl koldt vand
1 æg
30 g gær
500 g koldt hvedemel (opbevaret i fryseren natten over)
60 g sukker
10 g havsalt
250 g koldt smør til indrulning

Kanelremonce
50 g marcipan
125 g brun farin
125 g blødt smør
10 g sirup
10 g stødt kanel

Desuden
12 chokoladeknapper

Sådan gør du:

Hæld det kolde vand i en skål, og rør gæren ud heri. Rør også ægget i væsken, og tilsæt så det kolde hvedemel, sukker og salt. Ælt dejen sammen i 3-5 minutter på maskine eller i hånden, til du har en fast kold dej, og læg den i køleskabet i 30 min. Læg smørret mellem to stykker bagepapir, og bank det ud med en kagerulle til en firkant på ca. 15x15 cm. Undgå at arbejde for meget med smørret, da det så vil blive blødt.

TIP Hvis du vil lave høje snegle, skal de bare bages i en høj formeller ring.

Nu skal du til at rulle smørret ind i dejen som til croissanter: Tag dejen ud af køleskabet, og tryk den ud på et meldrysset bord, så den er 5 cm bredere end smørklumpen hele vejen rundt. Læg smørret på midten af dejen, og fold alle 4 dejsider ind over smørret, så du får en lille firkant. Tryk forsigtigt dejen lidt fladere, og sæt den så i kølskabet igen i ca. 30 min., til den er gennemkold. Tag dejen ud, læg den på det meldryssede bord, og rul forsigtig dejen aflang så den bliver ca. 1 cm høj. Fold de 2 ender ind mod hinanden, og fold 1 gang til, så du får 4 lag smør, og sæt dejen i kølskabet igen. Vent 30 minutter, gentag så den samme rulleprocedure en gang til, og sæt dejen på køl bagefter. Lad dejen blive gennemkold – det tager ca. 30 min.

Kanelremonce
Kom marcipan og brun farin i en skål, og gnid det sammen så der ikke er nogen klumper. Tilsæt det bløde smør, og rør det ud i massen, og afslut med at røre sirup og kanel i. Som med alle remoncer er det vigtigt, at de ikke bliver rørt for meget, da de så vil koge op og skille under bagningen. Tag dejen ud af køleskabet, læg dejen på et melet bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 40x25 cm. Smør remonce på dejen, men efterlad 1 cm ren kant øverst oppe. Rul dejen sammen som en roulade, så dejen uden remonce kommer til at ligge yderst, og skær dejpølsen ud i 12 snegle. Fold dejsnippen uden remonce ind under sneglene, så du undgår, at den går op under bagningen, og sæt sneglene på en bageplade med bagepapir. Lad sneglene hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 1-2 timer, og bag dem ved 220° i ca. 12-14 min. Tag sneglene ud af ovnen, og læg straks herefter en chokoladeknap midt på hver snegl. Lad sneglene køle af på bagepladen.

Kanelsnegle kan sagtens fryses rå. Sørg blot for at de hæver, f.eks. natten over på køl, til knap dobbelt størrelse. Og derefter får lov til at 'vågne' på køkkenbordet en times tid, før du bager dem.