arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Mos 
500 g jordskokker
500 g kartofler
1 1⁄2 dl olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber

Syltede løg
2 bananskalotteløg
2 spsk. olivenolie
1 dl æblecidereddike
1⁄2 dl sukker
1⁄2 dl vand

Bagte jordskokker 
200 g jordskokker
Olivenolie
Salt 
Friskkværnet peber 

Råmarinerede jordskokker
100 g jordskokker

Olivenolie

Æblecidereddike
Salt
Friskkværnet peber

Desuden 

1⁄4 bakke karse

Sådan gør du:

Vask og skrub alle jordskokkerne – du behøver ikke skrælle dem – og del dem i tre portioner: 500 g til mos, 200 g til bagte jordskokker og 100 g til marinerede jordskokker.

Jordskokkemos
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Skær jordskokkerne – kun dem til mosen – igennem på midten, og kom dem i en sauterpande eller gryde med en stor bund sammen med kartoflerne. Brug ikke en smal, høj gryde, da meget af vandet skal kunne fordampe undervejs. Hæld vand på, så de dækker ca. 3⁄4 af kartofler og jordskokker, så der stikker nogle toppe op.

Kog jordskokker og kartofler uden låg, til vandet er kogt ind til ca. 1 dl, og kartofler og jordskokker er møre – det tager ca. 25 minutter.

Tag gryden af varmen, hæld 11⁄2 dl olivenolie i gryden, og mos kartofler og jordskokker med en grydeske eller et piskeris. Smag grundigt til med salt og peber.

Syltede løg
Pil løgene, og skær dem i skiver på ca. 1 cm. Varm en pande op til høj varme, og steg løgskiverne i lidt olie, til de er let brændte. Vend dem, og gentag på den anden side. Tag dem af panden, og lad dem køle lidt af.

Kog eddike, sukker og vand, til sukkeret er opløst, og smag til med salt. Del løgskiverne i ringe, og læg dem i syltelagen. Lad dem trække i mindst 15 minutter.

Bagte jordskokker
Skær de 200 g jordskokker i grove tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med et par spsk. olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 225° i ca. 25 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Råmarinerede jordskokker
Skær de 100 g jordskokker i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern sat på 1⁄2 mm tykkelse. Læg dem evt. i en skål med isvand i 15-20 minutter, inden marinering, så bliver de ekstra sprøde. Hæld vandet fra jordskokke- skiverne, tør dem i et viskestykke, og vend dem med lidt olie, æblecider- eddike, salt og peber.

Ved servering
Anret mosen i skåle eller på et fad. Fordel bagte jordskokker, marinerede jordskokker og syltede løg over mosen, og slut af med et drys karse og et par spsk. af løgmarinaden.

TIP Du kan lave denne ret med de fleste typer rodfrugter, f.eks. kålrabi, knoldselleri og pastinak. Tilsæt dem blot i stedet for jordskokker, og behold kartoflerne i mosen

Foto: Anders Schønnemann