arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

4,5 dl lunkent vand
2 dl surdej
20 g havsalt
10 g gær
900 g hvedemel
12 kogte kartofler (ca. 650 g)
4 kviste frisk rosmarin
Lidt olivenolie
Lidt ekstra havsalt

Sådan gør du:

Hæld lunkent vand i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt surdej, salt og hvedemel, og ælt dejen godt, så du får en glat elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer på køkkenbordet.

Vend dejen ud på et melet bord, og del den i 3 dele, som hver trykkes ud til en rund cirkel på 25 cm i diameter. Skær 4 kartofler i skiver, og fordel skiverne på den ene halvdel af den første dejcirkel. Læg lidt rosmarinnåle ovenpå kartoflerne, dryp med lidt olivenolie og drys med lidt havsalt. Gentag med de 2 andre dejcirkler. Fold nu cirklerne til halvmåner, og tryk dejen godt rundt i kanten, så brødene ikke åbner sig under bagning. Kom lidt olivenolie, rosmarin og havsalt på brødene, og stil dem til hævning på en bageplade med bagepapir i ca. 1 time.

Bag kartoffelbrødene ved 200° i ca. 25–30 minutter, og afkøl dem på en bagerist.