arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Kartoffelcurry
3-4 løg (ca. 200 g)
2-3 spsk. vindruekerneolie eller anden neutral olie 
3 spsk. garam masala
2 dåser flåede tomater (800 g) 
1 dåse kokosmælk (400 g) 
Havsalt
Friskkværnet peber
1 tsk. sukker
500 g kartofler
250 g grønkål
3-4 dl vand
6 cm ingefær

Dosa
1 dl røde linser
1 dl ris
1 spsk. tørrede bukkehornsblade
(alternativt 1⁄2 spsk. stødte bukkehornsfrø)
1 tsk. fint salt
Kokosolie eller anden olie til stegning

Desuden
Æblechutney
Evt. ristede mandler
Evt. yoghurt, f.eks. sojayoghurt eller hasselnødde- yoghurt
Evt. frisk mynte eller koriander

Sådan gør du:

Kartoffelcurry
Skræl løgene, og blend dem. Steg dem i olie i en gryde ved svag varme i ca. 10 minutter, til de har smidt så meget vand, at de er svundet ind til ca. halvdelen. Tilsæt garam masala, og steg et par minutter under omrøring. Blend de flåede tomater, og hæld dem i gryden sammen med kokosmælk. Krydr med salt, peber og sukker, og lad curryen simre i først 11⁄2 time ved svag varme, med låget på klem, eller evt. ved at sætte gryden i ovnen ved 150°.

Skræl imens kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Skyl grønkålen, og pluk den fra stokken; tag evt. nogle blade fra til at servere rå. Skær kålstokken i mindre stykker. Kom kartofler og kålstok i curryen sam- men med 3-4 dl vand, og lad den koge i yderligere 30 minutter uden låg, el- ler til kartoflerne er helt møre.

Tilsæt fintrevet ingefær de sidste 5 minutter. Tilsæt den plukkede kål, og lad den simre med i 5 minutter, til den er faldet sammen. Smag til med salt.

Dosa, dag 1
Sæt linser og ris i blød i koldt vand ved stuetemperatur.

Dag 2
Hæld vandet fra ris og linser – men gem det. Blend ris, linser og tørrede bukkehornsblade sammen med lidt af vandet fra iblødsætningen, til det har en ensartet konsistens som en tyk pandekagedej.

Smag til med lidt salt. Sæt dejen ved stuetemperatur i en plastikbeholder med låg på. Sørg for, at der er rigelig plads i beholderen, så dejen har plads til at hæve.
Lad dejen stå og fermentere i ca. 1 døgn, til den bobler let og smager syrligt. Stil den i køleskabet herefter, indtil du skal bruge den.

Dag 3
Smelt lidt kokosolie på en varm pande – en slip-let pande er klart nemmest at have med at gøre her – hæld dosadej på panden, og vip den rundt, så dejen fordeles præcis som med almindelige pandekager.

Vend pandekagen efter et par minutter, når den har fået en gylden skorpe. Steg pandekagen gylden på den anden side, og fortsæt med resten af dejen. Ved servering Snit de ekstra kålblade fint, og drys dem med lidt salt.

Server kartoffelcurryen med dosa, grønkålsblade, chutney, mandler, yoghurt og urter.

TIP Prøv at lave en større portion curry – minus kartofler og grønkål – og frys den i mindre portioner. Så har du en grundsauce, du kan tø op og bruge til en ny omgang curry. Dosa er også gode som morgenmad, hvis du smager dejen til med bær, bananer eller lidt sukker og serverer dem med frugtkompot.

Foto: Anders Schønnemann