arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 kg stærk hvede, gerne halvt fintmalet durum og halvt italiensk blød hvede

2 spsk. groft salt

2 spsk. olivenolie

7 dl lunkent vand

10 g økologisk gær

 

Sådan gør du:

Opløs gæren i vandet, ælt resten i og ælt, til dejen er helt elastisk og boblende. Lad den hæve lunt til mindst dobbelt størrelse.

Vend dejen ud på et meldrysset bord. Træk dejen ind over den selv nogle gange, ligesom når man pakker en gave ind. Det strækker proteinet yderligere og laver store huller i det færdige brød.

Del dejen i 16 flade boller og lad hæve igen. Varm ovnen op til 250 grader, med plader eller bagesten i.

Træk hver bolle ud til en stor, tynd cirkel, ligesom en pizza, så tynd det kan lade sig gøre. Læg brødene på den varme bageplade og bag, til de får brune pletter og er gennembagt. Læg dem i en stak med et viskestykke over, så de holder sig bløde.

Afkøl og pak dem så snart de er stuetempereret.

Stænk brødene med lidt vand og bag dem lune i ovnen i 2-3 minutter.