arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

200-300 g kold risengrød
1 æggeblomme
2 spsk. hvedemel
2 spsk. sukker
¼ vaniljestang
2 æggehvider
10-15 g smør til stegning
Lidt flormelis
Brombærsyltetøj

Sådan gør du:

Bland risengrøden med æggeblomme, mel, sukker og vaniljekorn, og rør det godt sammen (når du skraber kornene ud af vaniljestangen, så mas dem sammen med lidt sukker på skærebrættet, inden du blander dem i grøden, så fordeler de sig bedre).

Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt ned i risengrødsmassen – en lille smule først, som du banker godt ind i risengrøden, og derefter kan du folde resten af hviderne forsigtigt i, så de ikke taber pusten. Sæt små klatter på en middelvarm pande med lidt smør, og steg klatkagerne, til de bliver flotte og gyldne på begge sider.

Server de lune klatkager drysset med lidt flormelis, og giv brombærsyltetøj til.