arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2½ dl hvedemel
1 dl rugmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 dl vand
1¼ dl rapsolie (eller solsikke-, majs- eller olivenolie)

Sådan gør du:

Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, hvedemel, rugmel, bagepulver og salt sammen. Tilsæt vand og olie, og rør det til en jævn dej, der deles i 2 lige store portioner.

Rul de 2 portioner dej ud imellem 2 stykker bagepapir, til de har en ens tykkelse på ca. 2–3 mm over det hele, og læg dem på en bageplade. Skær dejen i firkanter med en kniv, bagespatel eller pizzakniv, og bag knækbrødene ved 180º i 15–20 min., til de er sprøde og letgyldne.

Tag knækbrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Opbevar knækbrødene i en lufttæt dåse eller bøtte med låg på. Her kan de holde sig i 2–3 uger – hvis I kan lade dem være så længe.

Tip

Tilsæt 50 g revne grøntsager til dejen, f.eks. rødbede, gulerod, selleri eller græskar, og du får knækbrød i smukke farver. Dejen kan sagtens bære denne mængde grøntsager, uden at du tilsætter ekstra mel. Lidt blancheret, hakket spinat eller brændenælder i dejen er også godt. Så skal du blot huske at vride urterne godt for vand, inden du kommer dem i dejen. Kernerne i opskriften kan du variere, som du har lyst, bare du bruger dem i den angivne mængde. Du kan tilsætte f.eks. speltflager, nødder eller birkes.