arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Kødboller
400 g hakket oksekød
1 zittauerløg
2 fed hvidløg
1 bdt. kruspersille
1 æg
1/4 liter sødmælk
2 spsk. hvedemel
2 tsk. salt
Peber
Citronskal

Tomatsauce
1000 g hakket tomat
4 fed hvidløg
3 zittauerløg
Olivenolie
1-2 bdt. basilikum
Sukker eller brun farin
Salt
Peber

Derudover
Pasta, fx tagliatelle eller pappardelle

Sådan gør du:

Kødboller
Hak zittauerløg, hvidløg og kruspersille helt fint. Tilføj revet citronskal på skærebrættet og hak videre. Rør ægget sammen med oksekødet og tilsæt både mælk og mel.

Tilsæt de hakkede grøntsager, salt og et godt vrid frisk peber. Sæt gerne farsen på køl et par timer eller evt. natten over, hvis du forbereder til næste dags aftensmad.

Form kødbollerne runde i passende størrelser og steg dem gyldne på en pande i olie og smør, eller i et ildfast fad i ovnen. Så snart saucen er færdig vendes kødbollerne og saucen sammen, enten i fadet eller i gryden og holdes varm indtil pastaen er kogt.

Tomatsauce
Hak løg og hvidløg groft. Sauter løgene møre i en smule olivenolie. Tilsæt hakkede tomater og lad det hele simre 20-30 min. under låg. Tilsæt evt. vand eller grøntsagsfond så saucen ikke koger tør.

Blend det hele sammen samtidig med at der tilsættes basilikum. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt sukker.

Rør til slut et par gode spiseskefulde olivenolie i saucen.

Anretning
Kog pasta al dente, og anret i en dyb bredbundet tallerken. Anret kødboller, gode skefulde tomatsauce og et generøst drys friskrevet Vesterhavsost eller Parmigiano-Reggiano. Server den varme mad og slubr den i dig.