arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

6 vinterporrer
groft salt

4 ansjosfileter

2 spsk. kapers eller hyldebærkapers

1 spsk. sennep

½ bundt bredbladet persille

3 spsk. æbleeddike

1 tsk. honning

2 spsk. koldpresset rapsolie
havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rens porrerne, og skær dem i stykker på 4-5 cm. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, kom porrerne i, når vandet koger, og kog dem, til de er helt møre, ca. 5-7 min alt efter tykkelse.
 Lav en grov vinaigrette af hakket ansjos, kapers, sennep, plukket persille, eddike, honning og rapsolie, og rør det godt sammen. Fisk de møre porrer op af vandet, og kom dem direkte over i vinaigretten, så de suger smag til sig.
 Vend dem rundt, og smag dem til med salt og peber. Server porrerne med det samme, mens de stadig er lune, og brug dem som en lille selvstændig grønsagsret eller som garniture til fisk eller kød.

TIP Erstat af og til ansjoserne med 3-4 grofthakkede Limfjordsøsters – det bliver porrerne ikke mindre dejlige af.

Relaterede opskrifter