arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

100 g smuttede mandler
4 skiver hvedebrød,
  gerne daggammelt
3 dl vand
2 agurker
1 fed hvidløg
3 dl mandelmælk
Saft af ½ citron
½ dl olivenolie eller mandelolie
100 g isterninger
1 håndfuld jernurt
Havsalt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Smut mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand og lade dem trække et par minutter. Smut skindet af dem. Skær skorpen af hvedebrødet, og bræk det i stykker. Udblød mandler og brød i et par timer i 3 dl vand, gerne natten over i køleskabet.

Skær 12 skiver på ca. 1½ cm af agurkerne, og sæt dem til side. Kom resten af agurkerne i en høj blender sammen med de udblødte mandler og hvedebrødet, inklusiv vandet fra udblødningen. Pil hvidløget, og kom det i blenderen. Tilsæt mandelmælk, citronsaft og olie, og blend i 5-6 minutter, til en glat suppe. Smag til med salt og peber og evt. citronsaft. Sæt suppen i køleskabet.

Varm en pande eller grillpande op til højeste temperatur, og grill agurkeskiverne i 10 sekunder på hver side, uden fedtstof, så de bliver let gyldne på overfladen. Krydr dem med salt og peber.

Kom isterningerne i suppen umiddelbart inden servering, og top med grillede agurkeskiver og jernurt.