arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

2 agurker
havsalt
1 nyt salatløg
1 liter yoghurt naturel 1,5 %
2 ½ dl vand
friskkværnet peber
½ bundt mynte

Rimmet multe
100 g multefilet uden ben og skind
1 tsk. sukker
1 tsk. groft havsalt
friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skræl agurkerne, og skær dem i grove stykker. Drys med 1 tsk. salt, og lad dem stå i 10-15 min. på køkkenbordet. Hak løget, og kom det i en blender eller foodprocessor sammen med agurk, plukket mynte, yoghurt og vand, og kør hele herligheden til en glat og jævn suppe. Smag suppen til med salt og peber. Lad suppen trække i ½-1 time i køleskabet, så den bliver helt kold, og smagen træder frem. Server suppen iskold med den rimmede multe skåret i tynde skiver, lidt mynteblade og godt brød.

Rimmet multe
Tjek, at multen er frisk og dufter godt af hav – ikke af havn, og skrab eventuelle skæl af fileten med en kniv. Læg multefileten i et ovnfast fad, og drys den med sukker og salt. Film fadet med husholdningsfilm, og sæt det i køleskabet. Lad multen trække i 12 timer, inden du tager den ud af køleskabet – den kan også sagtens stå i 24 timer. Skær multen ud i helt tynde skiver, og krydr med friskkværnet peber.

TIP Hvis du ikke bryder dig om mynte, kan du udskifte den med løvstikke eller jernurt.