arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

200 g korn (f.eks. ølandshvede, spelt,  rugkerner eller bygkerner)
300 g palmekål
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
olivenolie
½ dl æbleeddike
1 spsk. honning
25 g grove havregryn
1-2 spsk. vindruekerneolie (eller anden neutral olie)
havsalt
friskkværnet peber

Sådan gør du: 

Skyl kornene i rindende koldt vand. Kog dem i rigeligt vand med ganske lidt salt, til de er helt møre – det tager 1½­2 timer – tjek undervejs, men regn med lang kogetid, da kornene har alle skaldele intakte. Si vandet fra, og skyl kornene i koldt vand. 

Skyl kålen grundigt i koldt vand. Skær det nederste af stokken fra, og snit bladene i mindre stykker.

Pil og snit skalotteløget fint. Pil og hak hvidløget fint. Varm en stor pande godt op. Kom vindruekerneolie i panden, og lynsteg kålen sammen med løg og hvidløg i et par minutter, til den begynder at falde sammen. Krydr med salt og peber.
Vend kålen med de kogte korn, ca. ¾ dl olivenolie, æbleeddike og honning, og smag til med salt og peber.

Rist havregrynene i lidt olie på en middelvarm pande i et par minutter, til de er gyldne og sprøde, og drys med salt. Drys den sprøde havre over salaten, lige inden du skal spise.