arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 kg krabbekløer
1 spsk. havsalt
1 citron
10 hele sorte peberkorn
½ bundt dild

Fennikelmajo
2 pasteuriserede æggeblommer
havsalt
1 spsk. dijonsennep
1-2 spsk. cidereddike
1,5 dl rapsolie
1 fennikel
½ bundt kørvel eller sødskærm
2 spsk. pastis

Sådan gør du:

Sæt krabbekløerne over i en gryde, dæk dem med vand, tilsæt 1 spsk. havsalt, 2 skiver citron, hel peber og hele dildstilke. Kog kløerne op, og skum dem af for hvidt skum. Skru ned for varmen når vandet koger, og lad kløerne koge i 5-7 min. Sluk herefter for varmen, og lad kløerne trække færdig i den varme kogelage i ca. 20 min. Når kløerne er let afkølede, så knus dem let med en hammer, så man kan komme ind til kødet med en gaffel. Server kløerne hele, så de spisende selv kan hygge sig med at grave det gode hummerkød ud, og stil havsalt, peberkværn, både af resten af citronen og selvfølgelig en skålfuld fennikelmajo på bordet. Og så må du ikke glemme ristet brød. Da jeg tilsmager majonæsen med pastis, hænder det, at jeg kommer til at servere den franske anis-aperitif til kløerne i stedet for hvidvin – naturligvis fortyndet med vand og med masser af isterninger i.

Fennikelmajo
Pisk æggeblommer, salt, sennep og eddike med en elpisker, til det er tyk og hvidt. Pisk herefter olien i i en tynd stråle, det er vigtigt, at det går stille og roligt, så majoen ikke skiller. Tilsæt evt. et par dråber koldt vand under piskningen, hvis majoen ser ud til at skille – det kan af og til redde den. Halver fenniklen, og skyl den grundigt i koldt vand. Snit den herefter helt fint, og bland den i majonæsen sammen med hakket kørvel eller sødskærm. Smag til sidst fennikelmajoen til med pastis.

TIP Fennikelmajoen er også en uhyggeligt god base for en skaldyrssalat. Rørt med en rest krabbekød, lidt kogte fjordrejer eller jomfruhummerhaler og stablet gavmildt oven på et stykke ristet rugbrød en sen aften, så er man nærmest lykkelig. En rest kogte kartofler til at dyppe i, det er nu heller ikke værst.