arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

500 g god marcipan med mindst 60% mandler (f.eks. Summerbird 75%)
200 g sukker
½ dl æggehvider

Glasur
1 pasteuriseret æggehvide
2 dråber æbleeddike
Flormelis

Sådan gør du:

Del marcipanen i mindre stykker, og kom den i en røremaskine. Rør sukker og æggehvider sammen i en skål. Sæt den i vandbad, og rør rundt en gang imellem (sørg for at vandbadet ikke er varmere end 40˚, ellers risikerer du, at æggehviderne koagulerer). Sukkeret skal opløses helt. Hæld derefter sukkermassen over marcipanen under omrøring. Blandingen er færdig, når den er homogen.

Kom kransekagemassen i en beholder, og stil den i køleskabet i nogle timer, så den kan køle af og sætte sig. Forvarm ovnen til 190˚ ved varmluft. Form kransekagemassen i stykker efter ønske, og bag dem gyldenbrune i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter. Sørg for at være i nærheden af ovnen. Ovne er forskellige, så det vigtigste er at vide, at kransekagen skal have en gylden farve på overfladen og i bunden. Vær især opmærksom på undervarmen – det er så ærgerligt at stå med en pladefuld kranse-kagestykker, der er helt mørke i bunden. Smæk evt. en ekstra bageplade under stykkerne, når ca. halvdelen af bagetiden er gået. Du kan i øvrigt give din kransekage et mere sejt bid, hvis du ønsker det, ved at give den lidt længere tid i ovnen uden en ekstra plade – men hold et vågent øje med den. Tag kransekagestykkerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

Rør en glasur af æggehvide, et par dråber eddike og nok flormelis til, at glasuren nærmest har tandpastakonsistens – den må ikke være for tynd, for så løber den. Pisk gerne lidt luft i den – det giver en hvidere farve. Fyld glasuren i et lille kræmmerhus foldet af bagepapir, og sprøjt den up på kransekagestykkerne i zig-zagmønster. Lad glasuren tørre en times tid, inden du serverer kransekagerne.

TIP De færdige kransekager holder sig snildt en uge i en tætsluttende beholder. Den rå kranskagemasse kan fint holde sig et par måneder i fryseren. Du kan også opbevare de bagte kransekager i fryseren – uden glasur på. Den sprøjtes på, når stykkerne er optøet.