arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

8 æggehvider
2½ dl mineralvand
½ dl riseddike 
50 g rismel
150 g hvedemel
2 liter vindruekerneolie til frittering
2 bundter friske krydderurter (kørvel, bredbladet persille, basilikum, salvie)
havsalt

Sådan gør du:

Pisk æggehvider, mineralvand og eddike sammen. Bland rismel og hvedemel, og pisk det ned i æggemassen. Du har nu en tempuradej, og sådan en dej skal bruges, straks efter den er rørt sammen. Varm olien op i en gryde, til den er ca. 180° varm og syder omkring enden af en tændstik. 

Pluk krydderurterne ud i store blade eller buketter. Urterne må ikke være våde, når du dypper dem i dejen, så hvis du vurderer at de skal skylles, så sørg for at få dem tørret godt på et stykke køkkenrulle. Dyp krydderurterne i tempuradejen, og friter dem i den varme olie, til de er helt sprøde og gyldne. Fisk krydderurterne op med en hulske, og lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Drys med salt og spise dem, mens de er lune. 

TIP: Du kan også bruge tynde skriver af grøntsager, f.eks. gulerødder, courgetter, pastinakker, fennikel eller kål og på samme måde dyppe dem i tempura og derefter give dem en tur i friturebadet.