arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

Fiskekrebinetter
1 løg
1 fed hvidløg
15 g friskrevet ingefær
500 g grofthakket torsk (alternativt lyssej eller mørksej)
havsalt
200 g krabbekød
100 g kogt kartoffel, moset
fintrevet skal af 1 usprøjtet lime
1 æg
½ bundt frisk koriander
1 spsk. sennep
1 spsk. jordnøddeolie eller sojaolie til stegning

Hvidkålsråkost
¼ hvidkål (ca. 300 g)
2 skalotteløg
1 æble
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. sukker
2 spsk. koldpresset rapsolie
havsalt 
friskkværnet peber

Sådan gør du: 

Fiskekrebinetter
Pil og riv løg, hvidløg og ingefær. Rør det hakkede fiskekød med salt, krabbekød, moset kartoffel, revet løg, hvidløg og ingefær, limeskal, æg, hakket koriander og sennep.

Rør farsen sammen, til den får en god fast konsistens, du kan evt. tilsætte et ekstra æg, hvis du ønsker en mere lind fars.
Form små fiskekrebinetter med en spiseske, og steg dem på en pande i varm olie i 3-4 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde.

Spis krebinetterne med en god færdigkøbt sur/sød chilisovs eller hjemmelavet æbleketchup til at dyppe i.
Krebinetterne kan bruges til madpakkerne, til frokost eller til aftensmad med hvidkålsråkost, ris og grønsager til.

Hvidkålsråkost
Snit hvidkålen i helt fine strimler med en skarp kniv, og kom kålen i en skål. Pil skalotteløgene, og skær æblet ud i kvarter og befri det for kernehus. Skær løg og æble ud i tynde skiver, og kom dem i kålen.

Vend kål, æbler og løg med eddike, sukker, olie, salt og peber, og lad det trække i 2-3 min, så kålen suger marinaden til sig og bliver ”blød”.
Kål er en kongegrønsag, som meget ofte ender i salatskålen hjemme hos mig.

Jeg varierer, alt efter hvad jeg har – råkosten her kan f.eks. også laves med grønkål, rødkål eller fintsnittet rosenkål (som på grund af sin størrelse godt nok er et mas at lave råkost af, men som smager meget, meget dejligt) og er af en beskaffenhed, der gør den egnet til det meste.