arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 hel kylling (1300-1500 g)
1½ tsk. fint salt
1 stort løg
4 fed hvidløg
1 spsk. korianderfrø
125 g stikkelsbær
3 dl tør æblecider – eller tør hvidvin
3 dl fjerkræbouillon
1 håndfuld strandtrehage eller koriander

Majroer
3-4 majroer
1 spsk. honning
125 g stikkelsbær

Desuden 
fint salt
neutral olie til stegning meljævning
havsalt
friskkværnet peber
æbleeddike
honning
koldpresset rapsolie

Sådan gør du:

Dagen før 
Drys kyllingen indvendigt og udvændigt med salt, dæk den til, og sæt den i køleskabet til dagen efter.

På dagen 
Flå skindet af fuglen med hænderne – det gør ikke noget, at det går lidt i stykker. Skær de nøgne lår over i 2 stykker og prøv at ramme leddet mellem overlår og underlår. Del brystet i 2-3 stykker. Gem vinger og ryg til bouillon. Tænd for ovnen på 140°. Bred kyllingeskindet ud på bagepapir på en bageplade, og drys med lidt fint salt. Læg evt. et stykke bagepapir oven på skindet, og læg en anden bageplade oven på, så du bager "i pres". Bag i 25- 30 minutter, til skindet er gyldent og sprødt.

Varm en tykbundet bred gryde op med en god sjat olie. Brun kødet på alle sider i gryden. Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Kom løg og hvidløg i gryden med kødet, og sauter dem let sammen med korianderfrøene. Tilsæt stikkelsbærrene, æblecider og bouillon, og lad det braisere under låg. Tag bryststykkerne op af gryden efter ca. 20-25 minutter. Lårene skal have ca. 50-60 minutter mere, før de er klar, og tag så også dem op af gryden. Kog bouillonen ind, til ca. 4-5 dl. Juster sovsens konsistens med meljæv- ning, og kog sovsen igennem. Smag til med salt og peber, og juster evt. smagen med lidt æbleeddike og honning.

Majroer
Vask og skyl majroerne, og skær dem i grove stykker. Sauter dem på en pande med lidt god, koldpresset olie og lidt honning, så honningen trænger ind i majroerne. Krydr med salt. Halver stikkelsbærrene, og lad dem få var- men på panden sammen med majroerne.

Kom kyllingestykkerne i sovsen, og varm retten op. Snit strandtrehagen eller korianderen, og vend det i retten. Læg majroerne på toppen, og fordel det knuste, knasende kyllingeskind oven på retten. Server med f.eks. nye kartofler eller perlekorn.

TIP Flå og parter evt. fuglen dagen før, drys kødet med ½ til 1 tsk. salt, og sæt det i køleskabet. Når jeg som her bruger parteret kylling, gemmer jeg altid skroget i fryseren. Når jeg så har mange skrog, koger jeg en stor grydefuld fond, der både kan bruges til smagsforstærker i simreretter og til en suppe.