arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Kyllingekødboller

½ dl letmælk
2 spsk. rasp
400 g hakket kylling  3–6%
Salt og peber
1 stort eller 2 små æg
5 stilke basilikum
1 knsp. stødt spidskommen
Fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie

Broccolimos

2 broccoli
40 g smør eller olivenolie
1 citron 1 tsk. honning (til børn under 1 år, brug flormelis eller sirup i stedet)
Salt og peber

Ingefæryoghurt

4 dl yoghurt naturel
1 tsk. akaciehonning (til børn under 1 år, brug flormelis eller sirup i stedet)
Salt og peber
10 g frisk ingefær, revet

Tilbehør

Evt. kogt korn, ris eller bulgur

Sådan gør du:

Kyllingekødboller

Kom mælk i en skål, og vend raspen i, så den suger mælken til sig. Lad mælk og rasp trække i 10–12 min. Rør hakket kylling med salt, peber, æg, hakket basilikum, spidskommen og fintrevet citronskal. Tilsæt så rasp-mælkeblandingen, og rør godt rundt i et par min. Sæt farsen i køleskabet i 20 min., så den kan trække og sætte sig.

Form farsen til små kødboller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kødbollerne ved 170º i 5 min., så de stadig er saftige i midten. Tag så kødbollerne ud af ovnen, og steg dem i ca. 30 sek. på en varm pande – ryst panden let undervejs, så de bliver stegt flot gyldne på alle sider (dette kan undlades, hvis tiden er knap, så skal kødbollerne bare have 2 min. mere i ovnen). Server kødbollerne med broccolimos og ingefæryoghurt (se nedenfor), samt evt. kogt korn, ris eller bulgur.

Broccolimos

Vask broccolierne, og del dem i store stykker. Alt kan bruges, også stilken, du skal bare skrælle de groveste trævler af. Bring en gryde med vand i kog, og kog broccolien i ca. 4–5 min. Blend broccolien med smør, citronsaft, honning, salt, peber og en lille smule af kogevandet til en jævn puré. Server den lune broccolimos til kyllingekødbollerne – den er også god som tilbehør til fisk eller som dip til brødstænger eller knækbrød. Mosen kan serveres både lun og kold.

Ingefæryoghurt

Kom yoghurten i en skål, og rør den med honning, salt, peber og friskrevet ingefær. Ingefæren kan variere lidt i styrke, så start evt. i det små. Rør så rundt i yoghurten, og lad den stå og trække 10 min., så ingefærsmagen trækker ud i dressingen. Smag nu på den, og tilsæt evt. ekstra ingefær. Server ingefæryoghurten til kyllingekødbollerne, eller prøv den som dip til f.eks. brødstænger, rodfrugtchips eller grøntsagstave.