arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Laks
Rygfileten af 1 side røget laks
100 g ristet sort sesam
0,5 dl. avokadoolie
1 lille håndfuld shisospirer (de kan være svære at opdrive, men dildspidser kan bruges i stedet)

Saltsyltet æble
200 g fast, syrligt æble skåret i stave
20 g sukker
10 g salt
10 g æblemost
10 g dildfrø

Urtecreme med shiso
2 æggeblommer
2 dl jordnøddeolie
1,5 tsk. æblecidereddike
2 dråber sesamolie
3-4 blade storbladet grøn shiso
1 stor spsk. hakket dild
2 spsk. cremefraiche 38 %
½ tsk. sukker
½ tsk. salt
1 tsk. dijonsennep

Sådan gør du:

Laks: 
Laks soigneres og der skæres et 5 cm. bredt og 30 cm. langt stykke af rygfileten. Det, der trimmes af, kan bruges til noget andet. 
Sesamfrøene ristes på en tør pande til de begynder at dufte og poppe let. Ryst panden et par gange undervejs og hav en skål parat til at hælde dem over i, når de er tilpas ristede. 
Pensl laksen med en lillebitte smule olie. 
Læg et tyndt lag ristet sesam i et fad, læg laks på og drys med list mere ristet sesam. 
Vakuummér det sesamdækkede laks, hvis du er den heldige ejer af en vakuummaskine. Alternativt pakkes det stramt i film og trækker et par timer i køleskabet, før det udskæres i 2 cm. tykke skiver. Hav gerne en ren, fugtig klyd ved hånden, når laksen skæres, så knivbladet kan tørres rent efter hvert snit. 

Saltsyltet æble:
Alt vendes sammen og vakuummeres og trækker 1 døgn på køl. Uden en vakuummaskine pakkes alt stramt i en lille frysepose. Uden vakuum vil æblerne ilte og få en anden smag og udseende, men vil stadig fungere godt med laksen. 

Urtecreme med shiso: 
Jordnøddeolien blendes et par minutter med grofthakket shiso og dild til det er grønt og urterne helt findelte. 
Æggeblommer røres med salt, sukker, æblecidereddike og dijon, hvorefter urteolien tilsættes i en tynd stråle under stadig piskning. 
Den færdige mayonnaise tilsættes et par dråber jordnøddeolie, cremefraiche vendes i og den smages til. 

Anretning: 
Laksestykkerne anrettes på et stort fad. 
Teskefulde af urtecremen fordeles rundt om laksen. 
Drys med æbler og afslut med friske urter.