arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

350 g laks
200 g fuldkornslasagneplader
150 g mozzarella

Sauce
250 g spinat
2-3 løg
2 fed hvidløg
3 dl grøntsagsfond (eller vand)
200 g ricotta
2-3 spsk. sennep (grov)
½ dl hvidvin
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. rapsolie
2 tsk. stødt fennikelkrydderi
Salt
Peber

Bechamelsauce
50 g smør
50 g mælk
5 dl sødmælk
Salt
Peber

Sådan gør du:

Sauter spinat i rapsolie sammen med løg, hvidløg og stødt fennikel. Tilsæt den grove sennep og sauter med.

Hvidvin og æblecidereddike tilsættes og det gives et kort opkog. Tilføj grøntsagsfond og smag til med salt, peber (og måske en smule honning). Vend til slut ricotta-osten i. Smelt smørret i en kasserolle og pisk melet i til en melbolle og bag den godt igennem i kasserollen (2-3 min.).

Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk grundigt undervejs. Når al mælk er tilsat gives bechamelsaucen et sidste opkog indtil melsmagen er forsvundet. Smag bechamelsaucen til med salt og peber.

Laksen skæres i tynde skiver så den let kan fordeles, når lasagnen skal bygges. Dæk bunden af et ildfast fad med et tyndt lag af saucen, tilføj et lag lasagneplader, sauce, laks og til sidst bechamel. Gentag så du har 3-4 gode lag.

Fordel mozzarella på toppen og bag ved 160° varmluft i 30-40 min.

Tip Server med sprød salat i sennepsvinaigrette og godt brød til.