arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

Lammekebab
2 spsk. rasp
½ dl letmælk
400 g hakket lam 5-7%
havsalt
friskkværnet peber
1 æg
5 blade basilikum
1 knsp. spidskommen
1 knsp. chilipulver
fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
8 træspyd 

Vinterkålslaw
2 gulerødder
¼ hvidkål eller savojkål
2 spsk. yoghurt naturel 1,5%
2 spsk. grov sennep
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. rørsukker
havsalt
friskkværnet peber
½ bundt kørvel

Sådan gør du: 

Lammekebab
Kom rasp og mælk i en skål, så raspen suger mælken til sig.
Rør i en anden skål hakket lam med salt, peber, æg, hakket basilikum, spidskommen, chili og citronskal.
Kom til sidst rasp og mælk i farsen, og rør godt rundt, så farsen bliver jævn og fast. Sæt farsen i køleskabet i 20 min, så den trækker og sætter sig.

Form farsen til 8 tynde pølser på ca. 8 cm’s længde, og stik dem forsigtigt på træspyddene. Klem lidt sammen om fars pølserne, så de ikke bliver for løse i kødet undervejs.

Steg kebabspyddene i ca. 30 sek. på alle 4 sider på en varm grill eller grillpande, så de bliver flot gyldne og stadig er saftige i midten.

Server kebabspyddene friskstegte med vinterkålslaw og evt. arabiske fladbrød eller pitabrød til.

Vinterkålslaw
Skræl gulerødderne, halver dem, og snit dem i tynde skiver. 
Skyl kålen grundigt, afdryp den, og snit den helt fint. Rør yoghurt, sennep, eddike, sukker, salt og peber sammen til en dressing.

Vend gulerod og kål ned i dressingen, og smag til med ekstra salt og peber.
Hak eller pluk kørvelen, drys den på toppen af kålslawen, og server.

Den helt frisklavede kålslaw er sprød og knasende, men du kan også lade den trække lidt i køleskabet, og lade saltet og dressingen få kål og gulerødder til at skvatte mere sammen – begge dele har sin charme, synes jeg.