arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

250 g havremel
75 g boghvedemel
75 g majsmel
20 g fintpulveriseret loppefrøskaller 
625 g lunkent vand
50 g glutenfri surdej
10 g salt
6 g glutenfri gær 

Sådan gør du:

Vej melet op og hav det parat i en skål. Pisk gæren og surdejen ud i vandet. Tilsæt salt og loppefrøskaller og pisk det hurtigt igennem – ligeså snart det er opløst, pisker du melet ned i vandet. Det er vigtigt at du får melet hurtigt i, ellers når loppefrøskallerne at gøre dejen for klumpet. Pisk dejen godt igennem, så der ikke er klumper i dejen. 

Tag en kvadratisk form på ca. 20 x 20 cm med mindst 6 cm kant (her passer en 3 liter condibøtte). 

Fór formen med køkkenfilm. Læg dejen ned i formen og glat overfladen pænt ud med en våd gummispartel eller en våd hånd. Dæk formen med køkkenfilm eller et låg. Stil formen på køkkenbordet i 2 timer, og sæt den så i køleskabet. Lad formen stå i køleskabet fra 8 til 24 timer.

Tag formen ud af køleskabet. Sæt en bagepladen ind i ovnen og varm ovnen op til 250°. Drys lidt majsmel ud på køkkenbordet. Vend forsigtigt dejen ud og drys lidt mel på toppen. Hak eller skær dejen ud i 3 x 3 firkantede boller. Sæt bollerne over på et stykke bagepapir. Skub bagepapiret med bollerne ind på den varme bageplade i ovnen. 

Bag bollerne til de er flotte mørkebrune og føles lette, når du løfter dem op.