arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

250 g havremel
75 g boghvedemel
75 g majsmel
20 g fintpulveriseret loppefrøskaller (fx FiberHUSK)
625 g lunkent vand
50 g glutenfri surdej
10 g salt
6 g glutenfri gær (De Danske Gærfabrikker)

Der er ikke gluten i havre, men der kan være glutenrester fra andre kornarter i en pakke havremel eller havregryn.
Så hvis du skal bage til en person med glutenintolerance (cøliaki), er det vigtigt at du køber det der hedder glutenfrit havremel eller glutenfrit havregryn.

 

Sådan gør du:

Vej melet op og hav det parat i en skål.

Pisk gæren og surdejen ud i vandet. 
Tilsæt salt og loppefrøskaller og pisk det hurtigt igennem - ligeså snart det er opløst, pisker du melet ned i vandet. Det er vigtigt at du får melet hurtigt i, for ellers når loppefrøskallerne at gøre dejen for klumpet.
Pisk dejen godt igennem så der ikke er klumper i dejen. 

Tag en kvadratisk form på ca. 20 x 20 cm med mindst 6 cm kant. (her passer en 3 liter condibøtte. Det er sådan en slikboks fra en blandselv-slikbutik - den kan du sikker få gratis hvis du spørger pænt). 

For formen med køkkenfilm. Læg dejen ned i formen og glat overfladen pænt ud med en våd gummispartel eller en våd hånd. Dæk formen med køkkenfilm eller et låg. Stil formen på køkkenbordet i 2 timer, og sæt den så i køleskabet. Lad formen stå i køleskabet fra 8 til 24 timer.

Tag formen ud af køleskabet. Sæt en bagepladen ind i ovnen, og varmen ovnen op til 250°. Drys lidt majsmel ud på køkkenbordet. Vend forsigtigt dejen ud og drys lidt mel på toppen. Hak eller skær dejen ud i 3 x 3 firkantede boller. Sæt bollerne over på et stykke bagepapir. Skub bagepapiret med bollerne ind på den varme bageplade i ovnen. Bag bollerne til de er flotte mørkebrune og føles lette når du løfter dem op.