arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

1 and (3-3,5 kg)
200 g udstenede svesker
2-3 coxorange æbler i både (med eller uden skræl)
1 liter vand
Salt og peber

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 200°. Læg en rist over en bradepande. Rens anden for indmad – gem indmaden til sovsen. Krydr anden grundigt med salt og peber, både indvendig og udvendig. Fyld anden med svesker og æbler. Sæt anden i ovnen med indmaden nede i bradepanden.

Tag anden ud efter 30 min., hæld vandet i bradepanden, skru ovnen ned på 150° og sæt anden tilbage i ovnen.

Tag igen anden ud efter 30 min., lad den trække i 15 min. og skær så brysterne fra skroget og sæt dem til side tildækket. Sæt resten af anden tilbage i ovnen til yderligere 1 til 1½ times stegning ved 150°.

Umiddelbart før servering:
Tag lidt andefedt fra bradepanden og brun andebrysterne i fedtet på skindsiden på en pande ved medium varme, så det meste af fedtet i skindet smelter fra. Brun også brysterne på kødsiden, men ganske kortvarigt, så du bibeholder kødets saftighed og rosa farve.

TIP Resterne af dyret kan dagen derpå med fordel koges til en mørk klar suppe, eller, hvis der er kød nok tilbage, så er en sandwich med 'pulled duck' ikke af vejen – og her er gastrik også oplagt at vende det trevlede kød med.