arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

1 lille hvidkål
100 g røget bacon i tern
400 g flæskefars
1 æg
1-2 dl mælk
1 spsk. hvedemel
1 løg
4 stilke vintersar (rosmarin kan også bruges)
75 g blødt smør
8-10 dl lys bouillon
2 dl æblemost
½ dl æbleeddike
500 g kartofler
1 håndfuld persille

Desuden
havsalt
friskkværnet peber
meljævning 
sukker 

Sådan gør du:

PÅ DAGEN
Skær stokken af kålen, så den kan stå. Skær også toppen af, og gem den til låg. Grav indmaden ud af kålen – brug en skarp kniv og en ske, og prøv at få så hele stykker op som muligt, så er det nemmere at lave råkost af resterne bagefter. Du skal have en tilbageværende hvidkålsvæg på ca. 2 cm for at holde på farsen. Rist baconternene hurtigt på en varm pande. Rør farsen sej med ca. 1 tsk. salt, slå så ægget ned i farsen, og tilsæt derefter mælk og mel – sørg for at kød, æg og mælk er iskold, så skiller farsen ikke. Rør den godt sammen.

Pil løget, og hak det fint. Rib saren, og hak også den fint. Rør bacon, løg og sar ned i farsen, og krydr med masser af friskkværnet peber. Smag på den rå fars for at vurdere saltmængden, eller steg en lillebitte prøvedelle.

Tænd for ovnen på 130-140°. Fyld farsen ned i det udhulede kålhoved, og luk med låget. Smør kålhovedet ind i smør, og krydr det uden på med salt og peber. Læg kålhovedet i en stor, bred stegegryde.

Skræl kartoflerne. Kom dem ned i gryden til kålen sammen med væskerne. Sæt gryden i den varme ovn uden låg og steg i 2 timer – hæld løbende skyen over kålen, og tilføj evt. mere væske undervejs. Du kan vurdere, om kålen er helt færdig ved at bruge et stegetermometer – hvis farsen har nået en temperatur på mindst 75° i midten, er den færdig.

Tag kålhoved og kartofler op af gryden, og parker begge dele på et stort fad. Dæk det med alufolie for at holde det varmt. Kog skyen ind til 4 dl sovs, og jævn den evt. med en meljævning. Du kan optimere smagen ved at piske smør i sovsen ... Smag sovsen til med salt og peber, og juster med sødme og måske mere æbleeddike.

Hak persillen. Kom persillen ned i skyen, lige inden du skal spise. Server gerne kålhovedet direkte fra gryden, eller løft det forsigtigt over på et fad med en stor hulske. Portioner hovedet med en skarp kniv og en stor ske, og spis det med kartofler og persilleskyen. Suppler gerne med en råkost af kålindmaden og æbler.

TIP Prøv også at krydre farsen med f.eks. karry eller garam masala.