arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Kødboller: 
500 g hakket frilandsoksekød
2 tsk. fint salt
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. spidskommen
1 spsk. garam masala
1 spsk. gurkemeje
1 spsk. kanel
1 knivspids stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
2 håndfulde bredbladet persille
1 håndfuld basilikum
skal af ½ økologisk citron
½ tsk. stødt sort peber
1 æg
2 ½ dl sødmælk
40 g hvedemel

Sauce: 
4 løg, finthakket
1 dl olivenolie
20 g salt
1 knivspids peber
160 g tahin
saft af 1 citron
2 spsk. sukker
4 spsk. æblecidereddike
2 spsk. sort sesam

Sådan gør du:

Kødboller:
Rør det hakkede oksekød sejt med salt – sørg for det holdes koldt, og sæt det derefter i køleskabet, mens du gør resten klar.
Riv løget fint på rivejernet, og hak hvidløget fint.
Rør farsen med løg, hvidløg, krydderier fintrevet citronskal og finthakket persille og basilikum.
Rør æg og mælk i, og til sidst melet. Stil farsen i køleskabet i to timer, inden du former kødboller og steger eller pocherer dem.

Sauce:
Steg løgene i en gryde i olivenolie ved lav varme i 15 minutter, til de er helt møre.
Dæk løgene med vand, og kog ind det til halve.
Tilsæt tahin, og blend saucen, til den er helt glat. Smag til med sukker, æblecidereddike og citronsaft, og vend de tilberedte kødboller i saucen.Server med tabouleh, sprødt fladbrød og granatæblekerner.