arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Dej 
500 g hvedemel
170 g flormelis
½ tsk. fint salt
400 g blødt smør i tern
2 mellemstore æg

Kagecreme (kan laves dagen i forvejen)
½ vaniljestang
5 dl mælk
6 æggeblommer
150 g sukker
(gerne hjemmelavet
vaniljesukker)
40 g majsstivelse

12 linseforme

Sådan gør du: 

Dej: 
Kom melet i en stor skål, og lav en fordybning midt i det.
Bland flormelis og salt i kanten af melet, og kom smørret og æggene i midten. Ælt det hele sammen – det gøres nemmest på en røremaskine.
Bearbejd dejen så lidt som muligt, og gør den færdig ved at trykke den sammen med håndfladen.
Saml dejen, og form den til en kugle, som trykkes lidt flad.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile koldt i mindst 1 time og helst 1 nat; det gør den bedre og nemmere at rulle ud dagen efter.

Creme:
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring dem og stangen i kog sammen med mælken.
Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid. Bland majsstivelse i uden at piske.
Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge 1 minut under kraftig piskning; pas på den ikke brænder på. Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, og lad den køle af. Hvis jeg har en engangssprøjtepose på lager, fylder jeg den letafkølede creme i den og lægger den klar i køleskabet, til der skal fyldes linser.

Forvarm ovnen til 200º ved varmluft. Rul to tredjedele af dejen ud mellem to stykker
bagepapir. Dejen skal være ca. 2 mm tyk.
Stil linseformene på bordet. Udstik, med en bagering eller et stort glas, plader lidt
større end formenes diameter. For formene med dejen. Fyld en portion vaniljecreme
ned i hver linse til lige under kanten.
Rul den resterende mængde dej ud, og udstik herefter plader i samme diameter som
formen. Læg et låg på hver linse, og tryk forsigtigt kanterne sammen hele vejen rundt.
Stil linseformene på en bageplade, og bag linserne i 15–20 minutter, til de er gennembagte og let gyldne på toppen.
Afkøl før linserne, før du vender dem ud af formene og serverer dem. Linserne kan
godt holde sig til næste dag, men de er bedst de første 12 timer, efter at de er bagt.
En friskbagt linse er noget nær det bedste, jeg kan få, og jeg tror såmænd, jeg kunne
spise sådan en smørgod, vaniljecremet sag på de fleste tidspunkter af døgnet.