arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Løgsuppe
5 store løg
2 fed hvidløg
10 g smør
8 kviste timian
havsalt og friskkværnet peber
1½ liter vand eller tynd hønsebouillon
2 spsk. cidereddike 

Grillede ostebrød
8 skiver daggammelt hvedebrød
1 spsk. koldpresset rapsolie
100 g friskrevet fast ost, f.eks. høost, vesterhavsost eller præstost
havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Løgsuppe
Pil løg og hvidløg, halver løgene, og snit dem fint. Smelt smørret i en stor gryde, og kom løg, hele hvidløg og timiankviste heri, og lad det sautere stille og roligt, indtil løgene begynder at karamellisere og tage lidt farve. Tilsæt salt og peber, og lad løgene sautere i 2-3 min mere. Tilsæt så vand eller bouillon, og lad suppen koge i 20 min. på lavt blus. Når suppen er kogt færdig, så smag til cidereddike og evt. lige lidt mere salt og peber, hvis det er nødvendigt. Spis suppen rygende varm med lune, grillede ostebrød til.

Grillede ostebrød
Pensl brødskiverne med olie, sæt dem på ovnristen, og kom dem i ovnen under grillen i ca. 1 min., eller til brødene er sprøde og gyldne. Tag så brødene ud, og fordel den revne ost på dem. Sæt brødene tilbage i ovnen, og giv dem 30 sek. mere under grillen, så osten smelter. Tag brødene ud, og krydr med salt og peber. Spis ostebrødene med det samme, mens de er lune og sprøde.