arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

200 g puy-linser (grønne linser)
40 g bacon i skiver
1 fed hvidløg
5 kviste rosmarin
havsalt og friskkværnet peber
1 rødløg
1 spsk. rørsukker
½ dl rødvinseddike
2 spsk. olivenolie
½ bundt bredbladet persille

Sådan gør du:

Skyl linserne i koldt vand, og dryp dem af i en sigte. Skær bacon i tynde strimler, og kom dem i en gryde sammen med det hele fed hvidløg og rosmarinkvistene. Sauter baconen på lav varme i 4-5 min., til det begynder at blive sprødt. Tilsæt linserne, hæld vand på, så det dækker, og krydr med salt og peber. Bring gryden i kog, sku ned på lavt blus, og kog linserne i 30-35 min., til de er møre, men stadig har lidt bid. 

Sylt rødløgene, mens linserne koger: Halver rødløgene, skær dem i tynde skiver, og kom dem i en lille skål. Mariner rødløgene med lidt salt, rørsukker og rødvinseddike, og lad dem trække i 15-20 min., så de falder lidt sammen, men stadig er helt sprøde. Tag linserne af varmen, når de er kogt færdige, og smag til med olivenolie, salt og peber. Vend linserne med de syltede rødløg og masser af hakket persille. Spis linserne lune som en selvstændig ret eller som tilbehør til stegt fisk, fjerkræ eller kød.