arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Torskerogn
250 g frisk torskerogn
1 liter vand
2 spsk. salt
Nogle dildkviste
Enderne af 2 citroner

Rødder og salat
300 g knoldselleri
2 gulerødder
½ rødløg
2 stængler bladselleri
1 lille hoved icebergsalat
1 håndfuld sennepssalat

Sprødt rugbrød
8 skiver tyndt skåret kernerugbrød
Olivenolie
Havsalt

Gurkemeje-mayo
1 æg, kogt i 3 min. 
½ dl koldpresset rapsolie
4 spsk citronsaft
4 spsk fløde
1 spsk sukker
½ tsk gurkemeje havsalt
Friskkværnet sort peber

Desuden
Lidt hvedemel
Olivenolie og smør til stegning
Havsalt
Friskkværnet sort peber
1 lille bakke karse
Lidt rapsolie
Lidt citronsaft

Sådan gør du:

Torskerogn
Forkog først rognen: Bring vandet i kog med salt, dild og citronender. Kog torskebukserne ved svag varme i 10-12 minutter, så de er faste, men stadig rå indeni. Lad dem blive i vandet, til du skal bruge dem. Skær sellerien i små tern, og kog dem i 2-3 minutter i letsaltet vand. Skær gulerødderne i så tynde skiver som muligt enten på mandolinjern eller i hånden, og kom rødderne i koldt vand. Skær rødløg og bladselleri i fine skiver, og pluk icebergsalaten groft. Skyl sennepssalaten, og slyng den tør i en salatslynge eller et viskestykke.

Sprødt rugbrød
Tænd ovnen på 120°. Kom brødene på en bageplade med bagepapir, og pensl dem grundigt med olivenolie. Giv hvert stykke brød et drys salt, og bag dem i ovnen til de er supersprøde, det tager ca. 20-25 minutter, men er helt afhængigt af tykkelsen på brødet.

Gurkemeje-mayo
Pil ægget, og kom det i et glas, der passer til din stavblender. tilsæt koldpresset rapsolie, citron- saft, fløde, sukker og gurkemeje, og blend 'mayoen' gul og glat. Smag til med salt og peber. Tag torskebukserne op af vandet, pil den yderste hinde af, og skær bukserne i ca. 1 cm tykke skiver. Vend skiverne i mel, rist dem i lidt olie og smør på en pande, til de er gyldne, og krydr undervejs med salt og peber. Fisk nu gulerødderne op af vandet, kør dem tørre på en salatslynge, og vend dem med selleriternene, klippet karse, lidt olie og citronsaft, og krydr med salt og peber. Anret sellerisalaten på et stort fad sammen med icebergsalat, sennepssalat, løg, bladselleri, lun torskerogn og rugbrødsflager. Dryp gavmildt med gurkemeje-mayo, og servér resten i en skål ved siden af.