arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Fordej
20 g gær

1¼ dl koldt vand
250 g hvedemel

Briochedej
750 g hvedemel
10 g havsalt

12 æg

300 g blødt smør
1 dl mælk
100 g sukker

1 sammenpisket æg til pensling

Fyld
10 friske ramsløgsblade
1 dl græsk yoghurt 2 %

1 tsk. akaciehonning

havsalt og friskkværnet peber
1 rødløg
1 hjertesalat

200 g koldrøget laks

Sådan gør du:

Dag 1 – fordej
Hæld det kolde vand i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt melet, og ælt fordejen godt sammen. Sæt den i køleskabet i 12 timer.

Dag 2
Tag fordejen ud af køleskabet, et par timer før den skal bruges, så den kan temperere på køkkenbordet. 
Lav briochedejen i en anden skål: Bland mælk, mel, salt og æg sammen, og ælt det til en smidig dej. Ælt nu blødt smør i dejen. Ælt, til dejen igen er blevet smidig, og ælt så sukker i dejen. Ælt dejen godt igennem med sukkeret, tilsæt fordejen, og ælt det hele rigtigt godt igennem. Hvis du ælter i hånden, skal du regne med at bruge 8-10 minutter, på røremaskine 6-8 minutter. Stil herefter dejen til hævning på køkkenbordet i 2 timer med et fugtigt klæde over. 

Slå dejen ned på et melet bord, og lad den herefter ligge tildækket på bordet i
 30 minutter. Del så dejen i 2 stykker, som hver trilles til en pølse, og del hver dejpølse i 10 stykker. Form dem til boller, og sæt dem på 2 bageplader med bagepapir, og lad dem hæve et par timer til dobbelt størrelse.
 Pensl briocherne med sammenpisket æg, og bag dem ved 220° i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne og luftige. 

Afkøl dem let på en bagerist. 
Lav imens fyldet: Hak ramsløgsbladene groft, kom dem i en blender, og tilsæt yoghurt, honning, citronskal, salt og peber. Blend til en glat grøn creme, og smag evt. til med ekstra salt og peber.
 Pil rødløget, og skær det ud i helt tynde skiver. Pluk og skyl hjertesalaten, og afdryp den grundigt.
 

Skær de lune briocher igennem, smør dem med ramsløgscreme, og kom skiver af røget laks samt salat og rødløg i dem. 

Spis briocherne med det samme som en del af en brunch eller som frokostsandwiches – eller pak dem i en skovturskurv, og tag dem med ud i det spirende grønne.

TIP I stedet for ramsløg kan du bruge purløg og en lille smule hvidløg – i kom- bination smager det derhenad.

Relaterede opskrifter