arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

Lyn-grød
250g havregryn
25 g tørret dadler
25 g tørret abrikos
25 g græskarkerne
Lidt salt 

Gulerodspuré
500 g gulerødder
50 g smør
1 citron
Salt

Æblemos
½ vaniljestang
5-6 æbler
½ dl vand
30 g sukker

Dadel creme
250 g dadler uden sten
15 g smør
2,5 dl æblemost
1 knivspids salt
½ vaniljestang
Saften fra 1 citron 

 

Sådan gør du:

Lyn-grød:
Kom havregrynene i en foodprocessor og kør dem kort. Det må ikke blive til havremel. Den samme foodprocessor kan bruges til dadler, abrikos og græskarkerne. Kom alle 3 ingredienser op i foodprocessoren og kør dem til det hele er groft hakket. Kom blandingen i skåle, så børnene selv kan tage ved bordet.

Kog en liter vand og fordel grynene i børnenes kopper eller skåle, sammen med en lille smule salt.

Nu kan du hælde det kogende vand over grynene og lade børnene selv røre deres havregrød og selv dossere deres fyld.

Gulerodspuré:
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kom gulerødderne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Kog nu gulerødder under låg, til de er møre. Det tager ca. 20-25 min. Du kan tjekke om gulerødderne er klar ved at stikke en urtekniv i en af gulerødderne. Kniven skal gerne gå let igennem.

Hæld nu vandet fra gulerødderne, men gem gulerodsvandet. Kom de kogte gulerødder i en blender sammen med smør, salt og saften fra halvdelen af citronen. Blend gulerødderne til en glat puré og smag til med yderlig citron og salt, hvis puréen mangler smag.

Æblemos:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skær æblerne i kvarter, befri dem for kernehus, og skær æblerne i grove tern. Kom æblerne i en gryde med vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang. Kog æblerne ved svag varme under låg i 10-15 minutter, til de er møre. Blend æblerne til en helt glat mos eller brug dem som en grov mos. Det afgør du selv, afhængigt af, hvilken grød du skal bruge æblemosen til.

Dadel creme:
Kom det hele i en foodprocessor, undtagen citronsaft. Og kør det til det bliver en cremet masse. Synes du den skal være mere lin, hel mere æblemost ved.

Smag til med rigeligt citronsaft, til at give sødmen lidt kant.