arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

1 stort madbrød 
1 pose Meyers madbrødsblanding

15 g gær
650 g vand

Desuden
Havsalt
Olivenolie
Ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm

Sådan gør du: 

Dag 1
Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt posens indhold og rør det hele sammen. Rør dejen energisk igennem med en røreske så længe, du orker. Hold pause og fortsæt sådan til dejen bliver blank og samler sig om skeen. Det tager ca. 10 min. og er god motion. Har du en røremaskine, kan den selvfølgelig få lov til at gøre arbejdet.

Fordel en generøs sjat olie i et ovnfast fad og læg dejen i fadet, sørg for at fordele dejen jævnt. Stil fadet på køl i 12-24 timer.

Dag 2
Tag fadet med dejen ud af køleskabet og lad den temperere i 1-2 timer. Hæld olie ovenpå dejen og drys med lidt havsalt. Tænd ovnen på 200 °C og varm den godt op inden fadet med dejen sættes ind. Bag i ca. 30-35 min. indtil centrumtemperaturen er 99 °C.

Tip 1:
For smagens skyld anbefaler vi altid, at du koldhæver, men har du travlt, kan du fordoble gærmængden og i stedet lade dejen hæve 2-3 timer på køkkenbordet.

Tip 2:
Du kan også dele dejen i to dele, så du får to nordiske hvidløgsflutes. Bagetid ca. 15-20 min.