arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

10 stk. daggamle croissanter
1000 g mandelmasse
50 g appelsinmos
Appelsinjuice
Mandelflager
Flormelis

Mandelmasse
250 g smør
250 g sukker
250 g hakkede mandler
2 æg
75 g kagecreme
50 g hvedemel

Hvis du laver denne opskrift, laver du ekstra kagecreme, når du nu alligevel er i gang. Brug det ekstra kagecreme til lagkager eller trifli. Kagecremen kan sagtens fryses.

Kagecreme
250 g sødmælk
70 g sukker
40 g æggeblommer
20 g majsstivelse
1/4 vaniljestang

Appelsinmos
Hvis du vil lave appelsinmos selv, kan du bruge følgende opskrift, som giver marmelade nok til kager og marmelade i køleskabet.

300 g økologiske appelsiner
150 g rørsukker
1 vaniljestang

Sådan gør du:

Bagning
Skær de daggamle croissanterne igennem på langs som en burgerbolle og pensl dem med lidt appelsinjuice både på skærefladerne og på toppen og bunden. Kom en bane af ca. 60 g mandelmasse og 5 g appelsinmos imellem bunden og toppen og saml croissanten igen. Kom en bane (40 g) mandelmasse på toppen af croissanten. Varm ovnen op til 180°, drys lidt rå mandelflager på toppen af croissanterne og bag dem til mandelmassen på toppen er smeltet og flot gylden. Lad croissanterne køle helt af og sigt lidt flormelis over dem.

Vaniljecreme
Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ned i mælken. Kog sødmælk, halvdejen af sukkeret og vaniljestangen op. Imens piskes resten af sukkeret, maizena og æggeblommerne sammen til en ensartet konsistens. Når mælken koger hældes halvdelen af den varme mælk ned i æggemassen. Pisk æggemassen sammen i 30 sekunder imens resten af mælken i gryden kommer op at koge igen. Hæld æggemassen ned i den kogende mælk og pisk det hele sammen i 2 min. imens det småkoger. Hæld cremen i et fad eller en skål, kom husholdningsfilm direkte på overfladen af cremen og sæt den i køleskabet i min. 1 time.

Appelsinmos
Vask appelsinerne og skær dem i tern på 1x1 cm. Kom dem i en gryde og hæld koldt vand på så det dækker appelsinerne. Kog appelsinerne op, skru lidt ned for varmen og lad dem koge stille og roligt i 2 minutter. Hæld appelsinerne i en sigte og si vandet fra. Kom appelsinerne tilbage i gryden sammen med rørsukkeret og kornene fra vaniljestangen (kog også gerne den tomme vaniljestang med). Kog langsomt op til 110° – det tager ca. 30 minutter.