arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

650 g udbenet overlår af frilandskylling

Marinade:
2 fed hvidløg
saft af ½ citron
2 tsk. fint salt
½ tsk. stødt sort peber
½ spsk. frisk ingefær, finthakket
2 spsk. ras el hanout krydderiblanding
1 spsk. gurkemeje
1 knivspids safran
1 tsk. stødt kanel

Tagine:
3 løg
60 g smør
1 knivspids stødt sort peber
1 ½ tsk. gurkemeje
1 spsk. ras el hanout krydderiblanding
½ liter hønsefond
skal af en ¼ usprøjtet citron
saft af ½ citron
1 spsk. sukker
1 spsk. æblecidereddike
1 håndfuld grønne oliven
1 lille håndfuld smuttede mandler
1 lille håndfuld tørrede abrikoser

 

Sådan gør du:

Dagen før:
Blend alle ingredienserne, til marinaden fint.
Vend kyllingen i marinaden, dæk den til, og sæt den i køleskabet natten over.

På dagen:
Skær løgene i kvarter, og steg dem ved lav varme i smør i ca. 15 minutter, til de er bløde og gyldne.
Tilsæt krydderierne, og steg i ca. 5 minutter.
Læg de marinerede kyllingestykker i panden med løgene.
Tilsæt hønsefond, og lad det koge op. Kom det hele i en tagine (eller en støbejernsgryde med låg), og tilbered i ovnen ved 175 ̊ i 30-40 minutter, eller til kyllingen er helt mør.
Smag saucen til med citronsaft, citronskal, sukker og æblecidereddike.

Anret med abrikoser, oliven, mandler og grofthakket persille, og server med couscous.